Επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη στην ηγεσία του Ποταμιού

Μήνυμα ότι «ή είσαι ή δεν είσαι Ποτάμι» έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος λέγοντας ότι δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του είσαι και τη δημοσιότητα του δεν είσαι. «Δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια υπάρχει ένα Ποτάμι» σημείωσε και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο τα κατάφερε και θα τα ξανακαταφέρει.

«Όποιος θέλει να αρχίσει κάτι από την αρχή καλοδεχούμενος, σύμμαχος. Ας έρθουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το Ποτάμι μεγαλύτερο. Θα τους κάνουμε συμμάχους. Δεν απαντώ σε όσα ακούστηκαν γιατί με ενδιαφέρει η ενότητα του κινήματος. Είχα πει ότι τα ξεχνάμε όλα αρκεί να συμφωνήσουμε ότι τη Δευτέρα κάνουμε μία νέα αρχή» ανέφερε.
Τόνισε ότι «αυτό το κόμμα δεν είναι του Σταύρου, είναι των εθελοντών, των συνδημιουργών. Θα το καταλάβουν όλοι στην πράξη σύντομα».

Στην ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας με την οποία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο, ο κ. Θεοδωράκης έλαβε 715 ψήφους (ποσοστό 88,16%) έναντι 96 του συνυποψήφιού του, Παύλου Ελευθεριάδη, ενώ υπήρξαν και 20 λευκά.