Επαφές με θέμα την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών θα έχουν Αβραμόπουλος και Τίμερμανς

Επαφές με τις ελληνικές αρχές με θέμα την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών θα έχουν σήμερα και αύριο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι αναμένονται σήμερα στη χώρα μας.

Οι δύο Επίτροποι συνοδευόμενοι από τους διευθυντές της Frontex, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (EASO) και της EUROPOL, αναμένεται να επισκεφθούν στο λιμάνι του Πειραιά τις εγκαταστάσεις της Frontex.

Αύριο Παρασκευή οι κ. Αβραμόπουλος και Τίμερμανς θα μεταβούν στην Κω, όπου θα συναντηθούν με τις τοπικές αρχές, και με εκπροσώπους ΜΚΟ, συγκεκριμένα με εκπροσώπους της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Ερυθρού Σταυρού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι δύο Επίτροποι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου από το νησί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας Βασιλική Θάνου επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει ως προτεραιότητα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα και στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τις ελληνικές αρχές, με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει σε τέσσερις τομείς που αφορούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.