Επαφές Σαμαρά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, τον πρόεδρο της Ευρωομάδας (Eurogroup) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς και τους ομολόγους του πρωθυπουργούς των «27» θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στις επαφές αυτές αναμένεται να τεθεί το «ελληνικό ζήτημα» και η εκταμίευση της δόσης, θέματα τα οποία συζήτησε χθες, τηλεφωνικά, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον Χ. Β. Ρόμπαϊ Χθες το πρωί, στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης της ευρωομάδας ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει ότι «Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί» και ότι «οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει».

Πρόσθεσε, δε, ότι από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης.

Προειδοποίησε τέλος ότι «οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».