Επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας – Μπουκάλια εναντίον του Γ. Μουζάλα

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα στη Λέσβο μεταξύ αστυνομίας και προσφύγων – μεταναστών που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας.

Πρόσφυγες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο κράτησης και τις απελάσεις στη Τουρκία έχουν στήσει οδοφράγματα και φωτιές .

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια προϋπήρχαν της επίσκεψης Μουζαλα και της συνοδείας του συο κέντρο

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας τον οποίο επικαλείται το Reuters είπε πως η ένταση ξεκίνησε από πτέρυγα του κέντρου όπου κρατούνται ανήλικοι πρόσφυγες και στη συνέχεια πήρε διαστάσεις.

Πληροφορίες που μεταδίδει το lesvosnews.net αναφέρουν ότι η διαμαρτυρία ξεκίνησε μετά τον τραυματισμό ανήλικου πρόσφυγα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας που μίλησε στο Reuters πρόσθεσε ότι κάδοι καίγονται ενώ η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση εντός και εκτός του κέντρου.

Το lesvosnews.net μετέδωσε επίσης ότι πρόσφυγες εκτόξευσαν εναντίον του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα μπουκάλια με νερό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό της Μόριας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η επίσκεψή του υπουργού στον καταυλισμό κατέληξε πολύ γρήγορα σε φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.