Επιμένεις στις δηλώσεις του ο Δ. Μάρδας – Οι επενδύσεις των προσφύγων δεν θα αφορούν μόνο αγορές ακινήτων

Αμετανόητος παραμένει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας και συνεχίζει να υποστηρίζει τη δήλωσή του για τους πρόσφυγες.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αμφιλεγόμενες προτάσεις που έκανε μέσω του ΣΚΑΪ για αναζήτηση επενδυτών ανάμεσα σε πρόσφυγες που ουσιαστικά βρίσκονται παγιδευμένοι σε ελληνικό έδαφος, ο κ. Μάρδας επέμενε και σε πρωινές του δηλώσεις, όπου εκτίμησε ότι ανάμεσα στους άμαχους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία υπάρχουν και εύπορα πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, που όμως δεν κατόρθωσαν να φτάσουν εύκολα στη Βόρεια Ευρώπη επειδή δεν τους δόθηκε βίζα και συνεπώς υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω Τουρκίας.

Επίσης, ανέφερε ότι ετοιμάζει σχετική εισήγηση, που μπορεί να κατατεθεί και σήμερα Δευτέρα, προσθέτοντας ότι τέτοιες ιδέες δεν κατατίθενται χωρίς προεργασία. Προέτρεψε δε τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν σχετικά στοιχεία στο Google.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ακόμα ότι οι επενδύσεις των προσφύγων δεν θα αφορούν μόνο αγορές ακινήτων, οδός που μπορεί να διασφαλίσει στους αγοραστές διαμονή στην Ελλάδα, αλλά επενδύσεις χρημάτων σε διάφορα είδη δραστηριότητας.

Ο κ. Μάρδας απέρριψε κάθε σύγκριση της πρότασής του με την πολιτική που έχει εφαρμόσει η Δανία, η οποία έχει συγκεντρώσει τιμαλφή που έχουν στην κατοχή τους οι πρόσφυγες που φτάνουν στο έδαφός της.