Επιμένει ο Γ. Κυρίτσης στην άποψή του ότι όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα ανήκουν στα ευπορότερα στρώματα της κοινωνίας

Επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στην άποψή του ότι όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα ανήκουν στα ευπορότερα στρώματα της κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό του άρθρο στην Αυγή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων» και προσθέτει: «Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

«Αν βάλουμε κάτω τη γεωγραφία της ψήφου και στις δύο αναμετρήσεις, δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα διαπιστώσει κανείς ότι η κατά τεκμήριον λαϊκές περιοχές ψήφισαν σε ποσοστό άνω του 70% ΣΥΡΙΖΑ και οι κατά τεκμήριον ευπορότερες περιοχές ψήφισαν σε ποσοστό έως και 80% την ενωμένη αντιπολίτευση στο δημοψήφισμα και τα κόμματα του αστικού μπλοκ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Υπεραμυνόμενος της θέσης του για επιβάρυνση των ευπορότερων ο κ. Κυρίτσης είπε: «Αν με φορολογείς με 60% και βγάζω 7.000 θα μου μένουν 3.000 θα μπορώ να ζήσω. Αν φορολογείς με 60% έναν άνθρωπο που βγάζει 500 ευρώ δεν θα μπορεί να ζήσει».

«Όπως είχαμε επί 50 χρόνια κυβερνήσεις που εξέφραζαν συμφέροντα των ευπορότερων τάξεων και παρέμεναν κυβερνήσεις όλων των Ελλήνων, τώρα έχουμε μια κυβέρνηση που μεροληπτεί υπέρ των ασθενέστερων τάξεων και παραμένει μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», σημείωσε.

Οι θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Αντίσταση στα κηρύγματα κυνισμού, φθόνου και διχασμού. Είναι υπόθεση Δημοκρατίας και προϋπόθεση εθνικής ύπαρξης».