Επτά μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος, μελετά το οικονομικό επιτελείο

Επτά μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος προβλέπει το τελευταίο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση του κουαρτέτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του αναγνώρισε καθυστερήσεις στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, εκτίμησε όμως ότι το σύστημα Taxis θα αρχίσει να δέχεται δηλώσεις από τα μέσα Μαρτίου με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, σημείωσε ότι η πρόταση του υπουργείου αφορά επτά μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στα τέλη Μαΐου.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων απαιτείται η ψήφιση διαφόρων διατάξεων στη Βουλή, αφενός σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (μέχρι σήμερα προβλέπονται τρεις διμηνιαίες καταβολές) αλλά και για την ακύρωση των τεκμηρίων προκειμένου για φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα το περασμένο έτος, από περιστασιακή απασχόληση χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.