Ερωτήσεις σχετικά με την ανάθεση του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών κατέθεσαν οι Β. Κικίλιας και Μ. Τζελέπης

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με υπόθεσης ανάθεσης του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών κατέθεσε ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.
Σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας σημείωσε:

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.

Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου.

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει.

Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα».

Ερώτηση σχετικά με την ανάθεση έργου σίτισης των μεταναστών του ν. Σερρών κατέθεσε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τζελέπης οι καταγγελίες για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις. «Μετά την πρώτη καταγγελία του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών ότι: ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών’, έρχονται τώρα στο φως και άλλες καταγγελίες αναφορικά με την ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στο hotspot του Ν. Σερρών», σημειώνει ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον κ. Τζελέπη: «το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής».

Για το λόγο αυτό ο βουλευτής ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να του γνωστοποιήσουν εάν με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών διεξήχθη και ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών «εν αγνοία της κυβέρνησης και των φορέων του νομού».

Ακόμα, ο βουλευτής καλεί τους υπουργούς να τον ενημερώσουν για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας: το καθεστώς κάτω από ποιο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες και τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Τέλος, ζητεί να μάθει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, «όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών».