Ερώτηση για τα επεισόδια στον Πειραιά κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής «τελούσαν υπό τις διαταγές των υπόδικων βουλευτών τους Λαγού Ιωάννη και Κασιδιάρη Ηλία» αλλά και ότι «κάποια μέλη της οργάνωσης αυτής βρίσκονταν μέσα στις τάξεις διμοιρίας ΜΑΤ προβαίνοντας σε βίαιες ενέργειες».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται βιντεοσκοπημένο υλικό και κάνουν λόγο για «τέλεση σωρείας αδικημάτων, με ιδιαίτερα ανησυχητική τη δολοφονική απόπειρα με σιδερόβεργα σε βάρος μέλους τηλεοπτικού συνεργείου».

Οι 28 βουλευτές υπογραμμίζουν ότι από το βιντεοσκοπημένο υλικό «καθίσταται σαφές ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οργανωμένα, τελούσαν υπό τις διαταγές των υπόδικων βουλευτών τους, χρησιμοποιούσαν ρόπαλα και κοντάρια ως όπλα και προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δημοσιογράφους και άλλους πολίτες. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κάποια μέλη της οργάνωσης αυτής βρίσκονταν μέσα στις τάξεις διμοιρίας ΜΑΤ προβαίνοντας σε βίαιες ενέργειες».

Συνεχίζοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Επειδή οι δράστες των ως άνω βίαιων επεισοδίων είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και τελούσαν υπό τις διαταγές των παρόντων βουλευτών, οι οποίοι και γνωρίζουν την ταυτότητά τους.

Επειδή μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προβεί σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπρησμούς κτλ, όπως προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις, ενώ ήδη δικάζονται μέλη και οι βουλευτές της για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Επειδή το κράτος έχει πρωταρχική υποχρέωση να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια αλλά και να παρέχει άμεση και αποτελεσματική έννομη προστασία σε κάθε πρόσωπο που βρίσκεται στην επικράτειά του. Επειδή ανάλογες δράσεις πλήττουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ασφάλειας. Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί»:

-«Έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες των βίαιων επεισοδίων και ιδίως ο δράστης με τη σιδερόβεργα;»

-«Έχει ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση σε βάρος και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι διοργάνωσαν και καθοδηγούσαν τις βίαιες πράξεις;»

-«Έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος των μελών της ως άνω διμοιρίας;»

-«Σε τι ενέργειες θα προβούν οι κ.κ υπουργοί για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας;»