ΕΣΕΕ: Άμεση προτεραιότητα ο επανακαθορισμός των χρεώσεων των εμπορικών συναλλαγών με τις τράπεζες

Η ΕΣΕΕ θεωρεί άμεση προτεραιότητα των συναρμόδιων υπουργείων μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους εκπροσώπους της αγοράς για τον επανακαθορισμό των χρεώσεων των εμπορικών συναλλαγών με τις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

«Εκτός από τη σταδιακή χαλάρωση των “capital controls”, απαιτείται χαλάρωση των τραπεζικών χρεώσεων και προμηθειών για τις συνήθεις συναλλαγές μας με τις ελληνικές τράπεζες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, υποστηρίζοντας πως το κόστος των εμβασμάτων μέσω e-banking θα πρέπει αναλόγως να μειώνεται όσο αυξάνεται ο όγκος, των υποχρεωτικών πλέον, λόγω capital controls, διαδικτυακών συναλλαγών.

«Τα παράπονα εμπόρων από όλη την Ελλάδα, που δεχόμαστε για υπερβολικές χρεώσεις από τις τράπεζες, συνεχώς πληθαίνουν ιδιαίτερα για μικρά ποσά συναλλαγής, όπου πολλές φορές το κόστος της χρέωσης είναι δυσανάλογο με την αξία. Η ΕΣΕΕ ήδη προγραμματίζει νέο κύκλο συναντήσεων τόσο με τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και με την ΕΕΤ και την ΤτΕ με αποκλειστικό θέμα την απομείωση των χρεώσεων και προμηθειών των ελληνικών τραπεζών σε ευρωπαϊκά επίπεδα…», προσθέτει ο κ. Κορκόδης.

Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις των τραπεζών για συνήθεις συναλλαγές και το κόστος των εμβασμάτων μέσω e-banking και ΑΤΜ ανάλογα με το ελάχιστο και μέγιστο ποσό, αντλούνται από τους τιμοκαταλόγους που έχουν αναρτήσει οι τράπεζες στο διαδίκτυο. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση οι πραγματικές χρεώσεις και τα μέγιστα όρια να διαφέρουν και αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα.