Εσωκομματικές διαβουλεύσεις στη Νέα Δημοκρατία

Επισπεύδεται η συζήτηση για την ηγεσία της ΝΔ μετά την ήττα στις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα θέσει το ζήτημα της έναρξης διαδικασιών εκλογής προέδρου στην πρώτη συνεδρίαση των οργάνων και αν του ζητηθεί θα εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες.

Το δυσμενές για το κόμμα εκλογικό αποτέλεσμα δημιούργησε δύο τάσεις ως προς την αποτίμησή του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος που αν και δεν προσωποποίησε το θέμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ωστόσο άσκησε ισχυρή κριτική στη ρητορική της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξε η ηγεσία του κόμματος, αλλά και στην υπερψήφιση της συμφωνίας εκτιμώντας ότι αυτό οδήγησε γαλάζιους ψηφοφόρους σε αποχή κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο.

Στελέχη πολύ κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να συγκριθεί με τα ποσοστά του έδιναν οι δημοσκοπήσεις στη ΝΔ μετά το δημοψήφισμα.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο ίδιος φαίνεται πως δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πάντως έσπευσε να παράσχει πλήρη στήριξη στον κ. Μεϊμαράκη αμέσως μόλις ξεκαθάρισε η εικόνα των αποτελεσμάτων και ήταν κατηγορηματική.

Σοβαρότατες ενστάσεις για την στρατηγική, που ακολούθησε η ΝΔ προεκλογικά διατύπωσε και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος βάζει το θέμα και σε ιδεολογική βάση, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Στον αντίποδα των γαλάζιων στελεχών που ζητούν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ μέχρι τα Χριστούγεννα βρίσκεται ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι εκλεγμένος από την ΚΟ και τα όργανα του κόμματος και αυτοδίκαια μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος.