Ευκλ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ συμφώνησε να επιστρέψει παρά κάποιες διαφορές

“Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση” δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στο Εurogroup που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Όπως είπε εξερχόμενος του συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, “οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ συμφώνησε επίσης να επιστρέψει παρά κάποιες διαφορές. Συνεπώς αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μία συζήτηση σχετικά με το χρέος”

Ακόμη εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί μία λογική λύση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “είμαι βέβαιος οτι λογικοί άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μία λογική λύση”.

Μάλιστα, διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με το ύψος των μέτρων που θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα αναγνώρισε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

«Εάν δει κανείς τα νούμερα της Επιτροπής, η Ελλάδα δεν είναι σε κακή κατάσταση, αλλά αν δει την άποψη του ΔΝΤ, η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα» σημείωσε ο Νούναν