Ε. Χριστοφιλοπούλου: Να αφήσει το «σόου» της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εργασίας

Να αποσύρει τις «απαράδεκτες» προτάσεις του και να αφήσεις το «σόου» της διαπραγμάτευσης καλεί τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο η υπεύθυνη του Εργασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου κατά τη συνέντευξη Τύπου, τον κατηγόρησε για κορώνες λαϊκισμού και ψέματα, ενώ, σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, «επιβεβαιώθηκαν οι τερατογενέσεις του δικού του … πονήματος».

Η ίδια εξηγεί πως το 2018 εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι είναι μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει με το νέο σύστημα, η προσωπική διαφορά «απομειούται μέχρι την τελική αντιστοίχηση με τις συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν μετά την θέση σε ισχύ του νόμου αυτού».

Συμπεραίνει δε πως «ψεύδονται και μετακυλύουν την ευθύνη περικοπών που οι ίδιοι προτείνουν και θεσμοθετούν, στις επόμενες κυβερνήσεις».

Αναλύοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η κ. Χριστοφιλοπούλου παρατηρεί πως:

Πρώτον αδικούν κατάφορα αυτούς που με συνέπεια καταβάλλουν για πολλά χρόνια εισφορές στο σύστημα. Γι’ αυτούς οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες. Ουσιαστικά δημιουργούν κίνητρο εισφοροδιαφυγής και μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδώρημα για τις επόμενες γενιές.

Δεύτερον αδικούν κατάφορα όσους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν με ειλικρίνειατα εισοδήματά τους.

Ακόμα, τονίζει ότι δημιουργείται ισχυρό κίνητρο φοροδιαφυγής σε μια εποχή που το δημόσιο έχει τεράστια ανάγκη εσόδων.