Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του διεθνούς κολοσσού Alibaba

Συνάντηση με τον πρόεδρο του διεθνούς κολοσσού Alibaba Τζακ Μα, είχε το πρωί στη Σαγκάη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Ελλάδα, γεγονός που θα δώσει σε παρά πολλές μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, στόχος της συνεργασίας είναι:

=Η επιμόρφωση των Ελλήνων επιχειρηματιών στις online υπηρεσίες.

=Η τόνωση των εξαγωγών από ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα. Όπως ανέφερε ο Τζακ Μα αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στην τεράστια κινεζική αγορά και όχι η εισαγωγή κινεζικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα. Ο Τζακ Μα που ήρθε από τις ΗΠΑ στη Σαγκάη ειδικά για να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα μπορεί να ανέβει από τους 130.000 στο 1.000.000. Όπως είπε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διευκολυνθεί η χορήγηση βίζας στους Κινέζους τουρίστες.

Το πρόβλημα που υπάρχει, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Alibaba, είναι ότι πρέπει να συμφωνηθεί να γίνεται δεκτή στην Ελλάδα η ειδική κάρτα Alipay, με την οποία η εταιρεία εφοδιάζει τους Κινέζους τουρίστες για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Η Αlibaba είναι μια πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων που είναι προσανατολισμένη σε μικρές επιχειρήσεις και ειδικά σε νέους επιχειρηματίες που ξεκινούν start up εταιρίες. Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται 10 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.