Η κριτική των κομμάτων για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Για ανακύκλωση παλιών προσώπων στα ίδια υπουργεία, με άλλα ονόματα, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη σύνθεση της κυβέρνησης. «Ευχόμαστε η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξεπεράσει την ανεπάρκεια της πρώτης», καταλήγει η Ν.Δ.

Για «αναπαλαίωση δομών και προσώπων» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του για το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε χθες. «Αντί να τελειώσει με το παλιό το έβαλε και στην κυβέρνηση», προσθέτει το Κίνημα στην ανακοίνωσή του.

Πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Όπως αναφέρει, η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι η παλιά με συγκυβερνήτη και πάλι τους ΑΝΕΛ. Η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι «δεν ήταν ο κ. Λαφαζάνης το μοναδικό πρόβλημα της προηγούμενης κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών ενώ ο τόπος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι η «αναπαλαιωμένη», όπως τη χαρακτηρίζει, κυβέρνηση αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. «Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου αν και η ελπίδα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει πολύ ακόμα. H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

«Στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι η γρήγορη και απρόσκοπτη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο και που είναι προ των πυλών», αναφέρει το ΚΚΕ.

Για τον λόγο αυτόν καλεί τον λαό με την πάλη του «να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική, αγνοώντας τους κυβερνώντες και τα άλλα κόμματα, που θα επικαλεστούν το εκλογικό αποτέλεσμα για να του πουν ότι έχει νομιμοποιήσει το μνημόνιο και δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική».

Για επιστροφή του υπουργικού συμβουλίου των «μεγάλων επιτυχιών» που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα, κάνει λόγο το Ποτάμι, στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν, σχολιάζει το Ποτάμι και προσθέτει ειρωνικά, ότι «αυτό που προέχει είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών». «Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα» καταλήγει.