Η φιλία ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας

Η φιλία ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο άνοιξε σήμερα η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στους υποψήφιους δόθηκε δοκίμιο του παιδαγωγού, φιλοσόφου και δοκιμιογράφου, Ευάγγελου Παπανούτσου σχετικά με την αξία και τα χαρακτηριστικά της φιλίας. Το κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία» και οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν μεταξύ άλλων να αναπτύξουν τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, τα θέματα ήταν βατά και κατανοητά και δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους. Ειδικότερα, η άσκηση κατανόησης του κειμένου χαρακτηρίζεται βατή, ενώ «κλασικές» για τους διαβασμένους υποψήφιους ήταν οι ερωτήσεις θεωρίας και οι λεξικολογικές ασκήσεις. Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί αναλυτές, τα δύο ερωτήματα της έκθεσης δεν πρέπει να αιφνιδίασαν τους υποψήφιους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που δίνουν με το παλιό και με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-ομάδα Α’ που δίνουν με το παλιό σύστημα, και πάλι με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Η εξέταση των μαθημάτων των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.