Θεοδωράκης: Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων

Στόχος του Ποταμιού είναι να λάβει στις εκλογές ένα ποσοστό της τάξης του 10%, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «μόνο αν πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα».

«Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων» συμπλήρωσε, μιλώντας στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Πάνθεον» στην Αγία Βαρβάρα.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε το Ποτάμι «καθαρό Κίνημα» και εκτίμησε ότι «είναι ίσως η τελευταία προσπάθεια να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους όσοι δεν υπήρξαν στους κομματικούς σωλήνες».

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής σημείωσε: «Τόσα χρόνια λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά ψηφίζουμε πάντα τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα. Η μόνη λύση είναι αυτή τη φορά ο κόσμος που θέλει το διαφορετικό, να ψηφίσει το διαφορετικό».

Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε ότι η χώρα έκανε λάθη, αλλά δεν φταίει σε τίποτα το παιδί του Έλληνα. Όπως ανέφερε, το παιδί αυτό πρέπει να έχει ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των υπόλοιπων Ευρωπαίων. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση αντιμετώπιση των άνισων», πρόσθεσε.

Τέλος, για το θέμα των Ρομά της περιοχής ανέφερε ότι είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν. «Έχω δώσει το στίγμα μου τα δύο χρόνια που ήμουν στη Λαϊκή επιμόρφωση εδώ στην Αγία Βαρβάρα. Πρέπει να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα τους κάνοντας όμως προσπάθεια ώστε να ενταχθούν απόλυτα στην Ελληνική κοινωνία», επεσήμανε.