Θετικό σε ένα ενδεχόμενο Grexit εντός των επομένων έξι μηνών το 39% των Γερμανών

epa04547273 An illustration picture shows a one euro coin in water, which reflects the Greek flag, in Schwerin, Germany, 05 January 2015. The situation in Greece and the monetary policy of the ECB have caused the commom currency euro to drop to its lowest rate since 2006. EPA/JENS BUETTNER

Θετικό σε ένα ενδεχόμενο Grexit εντός των επομένων έξι μηνών δηλώνει το 39% των Γερμανών πολιτών, αλλά το ποσοστό εκείνων οι οποίοι θεωρούν ότι είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ χαμηλότερο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας YouGov που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στον γερμανικό της ιστότοπο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.133 προσώπων από την 11η ως την 15η Δεκεμβρίου, το 37% των Γερμανών τάσσεται, αντίθετα, εναντίον του Grexit.

Εξάλλου, μόλις το 18% των ερωτηθέντων θεωρεί σήμερα ότι ένα Grexit είναι πιθανό να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Το ποσοστό των Γερμανών οι οποίοι τάσσονταν υπέρ του Grexit σε έρευνα της ίδιας εταιρείας η οποία είχε δημοσιευθεί τον Ιούλιο ανερχόταν στο 56%.