Θύματα επιτήδειου με προπληρωμένες κάρτες διαδικτυακών συναλλαγών έπεσαν καταστηματάρχες

Θύματα επιτήδειου, που παρίστανε τον τεχνικό διευθυντή εταιρείας εγκατάστασης μηχανημάτων έκδοσης προπληρωμένων καρτών διαδικτυακών συναλλαγών, έπεσαν καταστηματάρχες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελίες διαφόρων καταστηματαρχών από περιοχές της Αθήνας, της Ζακύνθου και της Ρόδου, στα οποία, μεταξύ άλλων πωλούνταν και προπληρωμένες κάρτες, που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές συναλλαγές.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι 43χρονος τηλεφωνούσε σε ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων (ψιλικών, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.τ.λ.) σε διάφορες περιοχές της χώρας και προφασιζόταν ότι φέρει ιδιότητα τεχνικού διευθυντή εταιρείας που έχει εγκαταστήσει μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών διαδικτυακών συναλλαγών στα καταστήματά τους.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι το μηχάνημα είχε βλάβη, τους ζητούσε να του εκτυπώσουν και να του αποστείλουν τους κωδικούς των προπληρωμένων καρτών, τις οποίες χρησιμοποιούσε σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία των προπληρωμένων καρτών και τις παρόχους εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και διαδικτυακού στοιχηματισμού, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση του 43χρονου.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο συμμετείχε και σε άλλες συναφείς πράξεις εξαπάτησης, που πραγματοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων.

Ο 43χρονος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.