Θ. Βίτσας: Οι αποφάσεις για την τύχη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών θα παρθούν από τους δικαστές

«Οι αποφάσεις θα παρθούν από τους δικαστές, εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο πολιτικά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με την τύχη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βίτσας είπε την Κυριακή στο Mega ότι είναι πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας βάσει του οποίου ζητεί την έκδοσή τους

Σήμερα επανέλαβε την εν λόγω θέση του, συμπληρώνοντας ότι πολιτικά «αυτό που ευνοεί την Ελλάδα, είναι να λήγουν γρήγορα αυτές οι υποθέσεις και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες».

«Είπα και χθες, το αίτημα έκδοσης που έχει κάνει η Τουρκία, γιατί είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες (το αίτημα ασύλου και το αίτημα έκδοσης), έχει ένα ισχυρό επιχείρημα», σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ακόμη ότι αυτό που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι το διεθνές και το ελληνικό Δίκαιο, τονίζοντας πάντως ότι στην Τουρκία έγινε προσπάθεια πραξικοπήματος.

«Για το τι ακριβώς θα γίνει, θα πρέπει να περιμένουμε. Πάντως, θα έλεγα, ότι ο καθένας μας έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα με τα όπλα – και από τη μεριά ενός κομματιού του στρατού – να παίρνει την εξουσία», κατέληξε.