Θ. Δρίτσας: Έως το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο βαθμό η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά

Έως το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο βαθμό η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά διαβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει μόνιμη δομή φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης για τη βελτίωση της διαδικασίας ενημέρωσης προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν και να μπορέσουν να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, σύμφωνα με τον υπουργό οι εκπρόσωποι των μεταναστών εξέφρασαν τη θέληση οι άνθρωποι που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά να πάνε σε πιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Στόχος μας είπε είναι να κλείσει πρώτα ο επιβατικός σταθμός στην πύλη Ε-3 και σιγά σιγά όλοι οι υπόλοιποι επιβατικοί σταθμοί στους οποίους φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες, είπε ο υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει τη διανομή φυλλαδίου σε τρεις γλώσσες που έγινε σήμερα από αλληλέγγυους σε μετανάστες και πρόσφυγες στην πύλη Ε-3 είπε ότι δεν έχει δει ακόμα το συγκεκριμένο έγγραφο, ωστόσο εκτίμησε ότι πιθανόν είναι μία πολιτική κίνηση από κάποιους που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Ανέφερε πάντως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εθελοντών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά προτρέπουν τους μετανάστες και πρόσφυγες να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος
Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, εκπρόσωποι της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Πειραιά και μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.