Θ. Δρίτσας: Δεν πιέστηκα, ούτε σκέφτηκα να παραιτηθώ, δεν παραιτείσαι στη μάχη

«Δεν πιέστηκα, ούτε σκέφτηκα να παραιτηθώ, δεν παραιτείσαι στη μάχη» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με τη σύμβαση για τον ΟΛΠ με την Cosco.

«Αναμετρώμαι και εγώ όπως και όλα τα άλλα μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εαυτούς μας και τις προγραμματικές μας κατευθύνσεις, που δεν μπορέσαμε να καταξιώσουμε, όπως θέλαμε, και ταυτόχρονα αναμετρώμαστε με το τεράστιο δίλημμα, αν τα παρατάμε και φεύγουμε ή συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη. Μέσα σε αυτήν τη δημιουργική, θα έλεγα, αλλά σκληρή σύγκρουση, πορευόμαστε όλοι με την μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια» πρόσθεσε, μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε υπερβολική και αβάσιμη νομικά την αντίδραση της Cosco, υποστηρίζοντας ότι δεν πείραξε ούτε μία λέξη, στη σύμβαση παραχώρησης.

«Καλή πίστη, δεχθήκαμε να διατυπώσουμε τα πέντε από τα επτά, σημεία που έθεσε η Cosco για να μην έχουν ανησυχία» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η συμφωνία, θα αφήσει πολλά καλά, ανεξάρτητα, από το αν υπάρχουν και καλύτερα.

Διπλά εκτεθειμένος ο υπουργός Ναυτιλίας, πείραξε τα συμφωνηθέντα με την Cosco και στη συνέχεια διόρθωσε τα πειραγμένα», είπε στον ρ/σ Αlpha ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Δρίτσα πως έφθασε στο σημείο να παραχωρήσει περισσότερα απ΄όσα ζητούσε ο κινεζικός κολοσσός. Του καταλόγισε πως ήθελε να ικανοποιήσει την «πελατεία του» στο Λιμάνι του Πειραιά και να αφήσει το θέμα για αργότερα, όταν δεν θα ήταν υπουργός, στα δικαστήρια.

«Πήγανε με πονηρία να καλύψουν και τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ αλλά δεν τα κατάφεραν, εκτέθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.