Κάλεσμα Λαφαζάνη στο ΚΚΕ για δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου

«Είμαστε όρθιοι και δίνουμε μάχη ενάντια στον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια σε όλες τις μνημονιακές δυνάμεις», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αρνήθηκε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα έριξε την κυβέρνηση, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση έκανε μια επιλογή εκλογών εξπρές, επιλογή αντιδημοκρατική».

«Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε με κόμματα και κυβερνήσεις που στηρίζουν μνημόνια και εφαρμόζουν μνημονιακές επιλογές», σημείωσε.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια, τα μνημόνια είναι λεηλασία και καταλήστευση της χώρας, δεν υπάρχουν καλά και καλά μνημόνια, δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά μνημόνια, όλα τα μνημόνια βλάπτουν την Ελλάδα πολύ, πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή και πρόσθεσε ότι «πρέπει κάποτε να σταματήσει η τρομολαγνεία αυτή».

Κατά τον επικεφαλής της ΛΑΕ, η επιλογή του εθνικού νομίσματος είναι βιώσιμη επιλογή για την Ελλάδα. «Δεν λέω ότι έχουμε τη μαγική συνταγή, εμείς δεν κάνουμε δημαγωγία ούτε λαϊκισμό, είμαστε αριστερά. Λέμε αλήθεια στον λαό μόνο την αλήθεια όσο δύσκολη και πικρή κι αν είναι », σημείωσε.

«Δεν λέμε ότι θα βγάλουμε από το τσεπάκι μας τη μαγική λύση, η επιλογή του εθνικού νομίσματος σαφώς έχει δυσκολίες, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, αλλά όχι μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που φέρνουν τα μνημόνια», συνέχισε.

Αναφορικά με τα πυρά που δέχεται το κόμμα του από το ΚΚΕ έκανε λόγο για κακοήθεις επιθέσεις και προσωπικού χαρακτήρα, που δεν συνηθίζονται στην αριστερά και στις οποίες δεν θα απαντήσει.

Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα για δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, πατριωτικού, δημοκρατικού μετώπου, για να σπάσουμε –όπως είπε- το τείχος των μνημονίων.

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, καταγγέλλοντας πως αυθαιρετεί και παίρνει αποφάσεις μονόπλευρες.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε ενόχληση για το γεγονός ότι στη Λαϊκή Ενότητα δίνεται σχεδόν «μηδενικός τηλεοπτικός χρόνος».
«Ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη πώς είναι δυνατόν η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μας βγαζει τελευταίους και με σχεδόν μηδενικό χρόνο;», διερωτήθηκε και υποστήριξε ότι πρόκειται για εντολοδόχο κυβέρνηση της Ν.Δ. και του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταγγέλλουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που αυθαιρετεί και δείχνει το μετεκλογικό σχέδιο για τετρακομματικό μνημονιακό μέτωπο» είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να μας φιμώσουν, θα νικήσουμε».