Κέρι: Αναγνωρίζω τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον οικονομικό τομέα

Αναγνωρίζω τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον οικονομικό τομέα, είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε ακόμη στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικές προκλήσεις ιδιαίτερα σε αυτό το ζήτημα.

Ευχαρίστησε ακόμη τον Πρωθυπουργό για την «πολύ στενή» συνεργασία σε θέματα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον κ. Κέρι, που, όπως είπε, ήρθε στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και τον διαβεβαίωσε πως η χώρα μας είναι κόμβος σταθερότητας και πόλος συνεργασίας.

Λίγη ώρα πριν τη 1 μ.μ., ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και ο κ. Κέρι μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο οποίος τον υποδέχθηκε στα σκαλιά του υπουργείου.

Οι δύο υπουργοί μαζί με τις αντιπροσωπείες τους κατευθύνθηκαν στην αίθουσα Καποδίστρια, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών, που πραγματοποιούνται με φόντο τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, αλλά και μία ημέρα μετά την επίσκεψη του κ. Κέρι στην Κύπρο, αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το προσφυγικό και μεταναστευστικό ζήτημα, το θέμα της ασφάλειας, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στη Συρία και το ενεργειακό, καθώς υπάρχει ιδαίτερο ενδιαφέρον από την αμερικανική πλευρά για τους αγωγούς ΤΑP και IGB.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τους εκπροσώπους του Τύπου.