Κήποι Έβρου: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στους αγρότες

Σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία βρίσκονται αυτή την ώρα, στο Πέπλο του δήμου Φερών, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί η διέλευση για να μεταβούν στο τελωνείο των Κήπων και να αποκλείσουν τη διέλευση φορτηγών.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σταματήσει την πορεία των αγροτικών μηχανημάτων προς το τελωνείο, καθώς, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, δεν επιτρέπεται τη διέλευση βαρέων οχημάτων διά της Εγνατίας Οδού. Τα τρακτέρ συνεχίζουν πάντως να συρρέουν στον Πέπλο.

Ο προγραμματισμένος αποκλεισμός της διέλευσης φορτηγών από το τελωνείο Κήπων (τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα τουριστικά λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά) αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση των αγροτών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας των πλημμυρών και των ζωονόσων που πλήττουν την περιοχή.

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης εκτίμησε ότι ο αποκλεισμός απλώς θα αρχίσει λίγες ώρες αργότερα.

Οι βορειοελλαδίτες αγρότες αναμένεται να συναντηθούν την Τετάρτη στα εξής σημεία: Κήποι στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.