Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε νέες καταγγελίες για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, και συγκεκριμένα για το εάν σε αυτό περιελήφθησαν στοιχεία από συνεργασία της εταιρείας της συζύγου του με τον Σταύρο Παπασταύρου, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος στοιχεία από το περιοδικό Hot Doc του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη.

» Αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009.

» Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα:

» Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ;

» Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

» Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

» Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά ‘μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου’, με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;».