Κατηγορηματική διάψευση Τρ. Αλεξιάδη στα περί κουρέματος καταθέσεων

«Δεν υπάρχει, ούτε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά ούτε και στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, σκέψη για κούρεμα των καταθέσεων. Όποιος τα λέει αυτά κινδυνολογεί πολιτικά» δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που επανέφεραν το θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα αυτοκίνητα το 2016, τονίζοντας ότι το θέμα θα κλείσει μέσα στο έτος και η λύση που θα δοθεί, θα είναι πιο δίκαιη, αναλογική και ρεαλιστική από το υφιστάμενο καθεστώς και πιο ανταποδοτική για το Δημόσιο.

Ο κ. Αλεξιάδης παρενέβη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε κοινοτικές οδηγίες, και ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή που έχει συσταθεί με τη συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος θα μελετήσει συνολικά το ζήτημα της φορολογικής επιβάρυνσης των Ι.Χ. και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, ώστε η φορολογία να είναι δίκαιη, αναλογική και αποτελεσματική.

Τα θέματα που θα τεθούν θα σχετίζονται με το περιβάλλον, τα τέλη κυκλοφορίας, τη φορολόγηση, τα τέλη ταξινόμησης.