Κινητές μονάδες υποδοχής – ταυτοποίησης και ειδικούς χώρους κράτησης προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Κινητές μονάδες υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και ειδικούς χώρους κράτησης για τους μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια στις εγκαταστάσεις των hotspots προβλέπει το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει, όπως αναφέρει το Έθνος, ότι οι εισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά θα υποστούν προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους από 3 έως 25 ημέρες, ενώ επιχειρείται να μπει «μπλόκο» στους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Σε περιπτώσεις εισόδου μεγάλου αριθμού ατόμων στα νησιά που δεν διαθέτουν hotspots θα δραστηριοποιούνται κινητές μονάδες υποδοχής και ταυτοποίησης, που θα προχωρούν στις διαδικασίες της καταγραφής και της ταυτοποίησης μέχρι τη μεταφορά των εισερχόμενων στις κατάλληλες δομές.

Για όσους δεν δικαιούνται άσυλο ή διεθνή προστασία θα δρομολογούνται οι διαδικασίες για άμεση επιστροφή, επανεισδοχή ή απέλαση και θα παραπέμπονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.