Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις ΕΔ

Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν την Παρασκευή στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του συνδικάτου, στην ίδρυση του οποίου προχώρησαν για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Ειδικότερα, οι συνδικαλιστές, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στην ίδρυση τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και θα ακολουθήσουν κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία – συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής συμμετείχαν όλες οι πανελλήνιες ενώσεις αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και στρατιωτικών.

Τα προεδρεία των ομοσπονδιών συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους τους από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαου Φράγκου και σύσσωμης της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες, ο κ. Κατρούγκαλος τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις για τους ένστολους.

«Το πατριωτικό μας καθήκον, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα συνδικαλιστικά Σωματεία των ενστόλων.