Κινητοποιήσεις με αφορμή την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ

Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες, με αφορμή την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν 48ωρη πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία, ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.

H ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών υποστηρίζουν ότι «η εμμονή της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των λιμανιών».

Ακόμη αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και το κορυφαίο θέμα των εργασιακών σχέσεων, ενώ έως τώρα δεν έχει προσδιορίσει και δεν έχει θεσμοθετήσει την αναγκαία δημόσια αρχή λιμένος».