ΚΚΕ: Νέο πλήγμα σε μισθούς, μεροκάματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες

Βολές κατά της κυβέρνησης για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά εξαπολύει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζεται να υλοποιήσει κατά γράμμα τις νέες απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, για νέο πλήγμα σε μισθούς, μεροκάματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Όπως παραδέχεται ο υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση μεταξύ άλλων συζητά ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προσθέτοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ο κ. Κατρούγκαλος έχει επιβάλει στους εργαζόμενους της Ε.Ε. εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

«Αυτή την εργασιακή ζούγκλα την οποία διατηρεί και ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωσαν στη χώρα μας η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν και τις νέες εφιαλτικές αλλαγές στα εργασιακά, με το 3ο μνημόνιο» συνεχίζει το ΚΚΕ. Προειδοποιεί τέλος την κυβέρνηση ότι «αν τολμήσει να φέρει νέο πακέτο μέτρων και να βάλει χέρι στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας, θα βρει απέναντί της τους εργαζόμενους».