ΚΚΕ: Ο λαός της Κύπρου δεν μπορεί να προσδοκά δίκαιη λύση στα πλαίσια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ

«Ο λαός της Κύπρου δεν μπορεί να προσδοκά δίκαιη λύση στα πλαίσια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, γιατί αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ενθαρρύνουν και ανέχονται την επιθετικότητα της Τουρκίας» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

«42 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, που εκτελέστηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Το έγκλημα σε βάρος του λαού της Κύπρου, με την εισβολή και κατοχή του 37% του νησιού συνεχίζεται, ενώ το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Τονίζει ακόμη ότι σήμερα προωθείται «ένα νέο ‘σχέδιο Ανάν’, το οποίο έχει διαμορφωθεί στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την τούρκικη εισβολή και κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού».

Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία «θέτουν μπροστά στους λαούς την ανάγκη να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη, αλλά και την πάλη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., πάλη δεμένη με συνολικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας».

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό και την στήριξή του στον αγώνα για δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος «για Κύπρο ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Δηλώνει τέλος ότι «θα αντιταχθεί σε λύσεις –ανοιχτής ή συγκαλυμμένης– διχοτόμησης, που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο κυπριακός λαός».