Κομισιόν: Έχει σημειωθεί πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα και δεν πρέπει να χαθεί το “μομέντουμ”

Πρόοδος καταγράφηκε στην Ουάσινγκτον αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, όπως διεμήνυσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Όπως σημείωσε, θεωρεί σημαντική ευκαιρία το Eurogroup της Παρασκευής που θα λάβει χώρα στο Άμστερνταμ όπου αναμένει την καταγραφή όλων των τελευταίων νέων και με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης όσον το δυνατόν πιο σύντομα. Για αυτό το σκοπό έρχονται στην Αθήνα σήμερα και αύριο οι Θεσμοί, όπως τόνισε.

“Το Εurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για αποτίμηση της προόδου και καταγραφή της κατάστασης», ανέφερε ο εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες, αλλά έχει υπάρξει πρόοδος και η δυναμική της πρέπει να έχει συνέχεια». Κατέστησε σαφές ωστόσο ότι «η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την Κομισιόν, αλλά από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη”. σημείωσε

Έχει σημειωθεί πρόοδος και δεν πρέπει να χαθεί το “μομέντουμ””, τόνισε ο Μ. Σχοινάς, συμπληρώνοντας πως “η επιτυχία” της αποστολής εξαρτάται από “όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή”