Κομισιόν: Στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων

Όλοι κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων (σε σχέση με το προσφυγικό) και θέλουν να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες περί απροθυμίας της Ελλάδας να συνεργαστεί στη φύλαξη των συνόρων και αν αυτό προβληματίζει την Κομισιόν, ο κ. Κατάινεν απάντησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των Επιτρόπων δεν συζητήθηκε θέμα συμφωνίας Σένγκεν και Ελλάδας.

«Όλοι κατανοούμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που η Κομισιόν και τα άλλα κράτη μέλη είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν τα εξωτερικά σύνορά τους», τόνισε ο κ. Κατάινεν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ενότητα της Ευρώπης και για τη συμφωνία του Σένγκεν.

«Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στενότερα με τις ελληνικές αρχές για να φροντίσουμε η ελευθερία των Ευρωπαίων να διατηρηθεί, αυτό θα καταστεί εφικτό όταν διασφαλίσουμε τη φύλαξη των εξωτερικών σύνορων», κατέληξε.