Κοντά στην εξαγορά της Millennium, η Τράπεζα Πειραιώς

 

Η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με την τράπεζα Millennium BCP για την εξαγορά της της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Κατόπιν σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα. Στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά και οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει σύμφωνα με το νόμο το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει εξέλιξη για το παραπάνω θέμα.»

Στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρθηκε και το Reuters, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς. «Βρισκόμαστε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Millennium, οι συνομιλίες δεν έχουν καταλήξει ακόμα», είπε η πηγή.