Κρίσιμο ραντεβού των δημάρχων με τον Γ. Μουζάλα για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έχει στις 13:00 αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από δημάρχους που υποδέχονται ή φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες και με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πατούλη.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Μουζάλα για τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ και τη συγκέντρωση χιλιάδων μεταναστών στην Αθήνα.

Η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Μουζάλας.

Την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ανακοινώσει ότι της συνάντησης θα προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των δημάρχων έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί την αδράνεια και την έλλειψη σχεδίου», τόνισε ο κ. Πατούλης και προανήγγειλε ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της».
«Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες», συμπλήρωσε.