Κρύο και προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού στη Βόρεια Ελλάδα

×ÉÏÍÉÁ ÓÔÏ ÏÄÉÊÏ ÔÌÇÌÁ ËÁÌÉÁ - ÄÏÌÏÊÏÓ

Με κρύο και προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού «ξύπνησε» σήμερα η Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στην Καστοριά και στη Φλώρινα να δείχνει νωρίς το πρωί -2 βαθμούς Κελσίου.

Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου «κόλλησε» ο υδράργυρος τόσο στην Καβάλα όσο και τις Σέρρες, 1 βαθμό είχε η Αλεξανδρούπολη, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειξε 4 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το μεσημέρι και μέχρι αύριο τα ξημερώματα θα επιδεινωθούν εκ νέου οι καιρικές συνθήκες και αναμένεται να πέσουν νέα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας.

Από τις χθεσινές χιονοπτώσεις και τον παγετό παρατηρούνται προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα, στην Πιερία αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, από το 21ο χλμ έως το 42ο (όρια ΠΕ Λάρισας).

Στην Ημαθία αλυσίδες απαιτούνται Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 70ο χλμ. έως το 98ο χλμ. (όρια με Π.Ε. Κοζάνης), στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου, από 9ο χλμ. μέχρι το 26ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Δασκίου, από το 10ο χλμ. μέχρι το 43ο χλμ. (Δάσκιο), στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας – 3-5 Πηγάδια, από το 5ο χλμ. έως το 16ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια) και στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας – Σελίου, από το 1ο χλμ. έως το Σέλι.

Στην Πέλλα απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους θέλουν να κινηθούν προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας – Καϊμακτσαλάν, στο Κιλκίς χρειάζεται προσοχή στις επαρχιακές οδούς Γουμένισσας – Λειβαδίων, Γουμένισσας – Ομαλού και Ριζανών – Ελληνικού, ενώ στη Χαλκιδική οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που θα βρεθούν στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας και Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Πυκνή ομίχλη καλύπτει από το πρωί το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, ενώ από τις χθεσινές χιονοπτώσεις το χιονοδρομικό Πισοδερίου στη Φλώρινα καλύφθηκε με 15 εκατοστά φρέσκο χιόνι. Το θερμόμετρο νωρίς το πρωί στο Βόρας – Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα έδειχνε -5 βαθμούς Κελσίου και στο Σέλι Ημαθίας -1.