Κυβέρνηση: Οι θέσεις μας και αυτές των ευρωπαϊκών θεσμών συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά

Την πεποίθηση ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι απομένει να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ.

«Οι επαφές σε επίπεδο κλιμακίων συνεχίζονται, και η εκτίμησή μας είναι ότι οι θέσεις της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά. Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ» ανέφερε για την πορεία των διαπραγματεύσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανέφερε δε ότι από ευρωπαϊκής πλευράς, τόσο σε πολιτικό όσο και επίπεδο θεσμών, έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.

Tην επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε και η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα είναι ένα «σημαντικό βήμα» για να προετοιμαστεί η επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στο προσεχές μέλλον.