Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Σαμαρά πρωθυπουργό…

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, αλλά και του Αντ. Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, δίνει η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,3%, έναντι 20,1% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 10,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5% και το ΚΚΕ με 4,6%. Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός μεταξύ των κ. Σαμαρά και Τσίπρα, το 44,5% επιλέγει τον νυν πρωθυπουργό και το 33% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το 21,1% θεωρεί πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος. Δημοφιλέστερος εκ των πολιτικών είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 73,9% δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, με το 23,7% να διατυπώνει αντίθετη άποψη, ενώ το 43,1% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα σε περίπτωση που τον Ιούνιο είχε σχηματιστεί μια κυβέρνηση υπό τον Αλ. Τσίπρα, έναντι 21,8% που απαντά καλύτερα.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Σαμαρά πρωθυπουργό...

Σε ποσοστό 61,9% οι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει τώρα άλλη κυβερνητική λύση πλην της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ το 35,3% πιστεύει ότι θα μπορούσε να υπάρξει και άλλο κυβερνητικό σχήμα. Εξάλλου, το 71,2% τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, έναντι 28,2% θεωρεί ότι θα ήταν λύση.

Τέλος, το 62,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στο ευρώ, έναντι 33,9% που δηλώνει το αντίθετο.