Κυβερνητικοί κύκλοι: Στη ΝΔ είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν είτε έχουν χάσει κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας

Κυβερνητικοί κύκλοι επαναφέρουν τα ερωτήματα που έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, “γιατί φαίνεται”, όπως σημειώνουν, “ότι οι επικοινωνιακοί «πύραυλοι» της Νέας Δημοκρατίας, είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν, είτε έχουν χάσει κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας.”

Συγκεκριμένα αναφέρουν δήλωση της κ. Γεροβασίλη σύμφωνα με την οποία “ακούσαμε σήμερα ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να προωθήσει ένα «νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους» το οποίο θα προβλέπει «χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων».

Μάλλον έχει έρθει η ώρα να εξηγήσει για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει:

Αναφέρεται σε περικοπές δαπανών από μισθούς και συντάξεις;

Αναφέρεται σε απολύσεις από το δημόσιο; (Για τις οποίες είχε δεσμευτεί άλλωστε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης;)

Αναφέρεται σε απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της προστασίας στην εργασία;

Αναφέρεται σε κατάργηση των «αντιαναπτυξιακών» και «ταξικά μεροληπτικών» μέτρων της κυβέρνησης, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2 εκατ. ανασφάλιστους, η κάρτα σίτισης για τους άπορους και η προστασία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία;

“Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, όλα αυτά αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση” καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

«Για την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση των “offshore ΣΥΡΙΖΑ” η συνήθως λαλίστατη εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα συνεχίζει να μην λέει λέξη», απαντά η ΝΔ σε δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη.

Η Συγγρού σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας «άφωνος στα πιεστικά ερωτήματα της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης», αρνείται να απαντήσει σε τρία απλά ερωτήματα:

«Γιατί νομοθέτησε την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε εταιρείες offshore; Γιατί το έκανε με αυτόν το δόλιο τρόπο κρύβοντάς την μέσα σε 7.500 σελίδες; Για χάριν ποιών το έκανε;».

Η ΝΔ προσθέτει πως ήδη οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν κάθε μέρα περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μεταρρυθμιστική του πρόταση, «τη μόνη που μπορεί να φέρει δίκαιη ανάπτυξη και δουλειές, τη μόνη που εγγυάται την οριστική έξοδο του τόπου από την κρίση».