Κυρ. Μητσοτάκης: Απολύτως αναστρέψιμη η διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Την αισιοδοξία ότι θα είναι ο νικητής του β’ γύρου των εκλογών της Ν.Δ. εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι η διαφορά του από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι «απολύτως αναστρέψιμη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως αποτέλεσε «ευχάριστη έκπληξη» ακόμη και για τον ίδιο το ποσοστό που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, χαρακτηρίζοντάς το «σημαντική παρακαταθήκη» για τον επόμενο γύρο.

«Επέλεξα να πορευθώ χωρίς καμία συμμαχία, επενδύοντας στην ουσία της πολιτικής και στον λόγο της αλήθειας», είπε, σημειώνοντας πως αυτό ήταν που κινητοποίησε τους ψηφοφόρους. «Το 60% των πολιτών που προσήλθαν ψήφισαν δημιουργική ανανέωση. Πριν υπήρχαν τρεις υποψήφιοι που εξέφραζαν την ανανέωση. Τώρα υπάρχει ένας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τον σέβεται και τον τιμά, αλλά επανέλαβε ότι αποτελεί μία «επιλογή στασιμότητας για τη Νέα Δημοκρατία». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης, ο ίδιος θα τον στηρίξει «χωρίς ασκερίσκους».

Σε ό,τι αφορά τον Άδ. Γεωργιάδη, τον ευχαρίστησε για την στήριξή του και υπενθύμισε την «εξαιρετική συνεργασία» που είχαν ως υπουργοί. «Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», είπε.

Για τον Απ. Τζιτζικώστα είπε ότι το γεγονός ότι δεν είναι στέλεχος της κεντρικής πολιτικής σκηνής του στοίχισε στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά αναγνώρισε ότι πέτυχε ένα ποσοστό που «δεν είναι αμελητέα ποσότητα», προσθέτοντας πως «το μέλλον είναι μπροστά του».

Δήλωσε ακόμη ότι είναι «ανοιχτός σε όλους αλλά χωρίς καμία συμφωνία». «Θέλω την επόμενη μέρα τα χέρια μου να είναι λυμένα», εξήγησε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «διαχωρισμό του 20ου αιώνα» τον διαχωρισμό σε «Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς» και υπογράμμισε ότι η ενότητα του κόμματος είναι διασφαλισμένη.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι «η ιστορία των φαξ δείχνει ότι οργανωτικά μείναμε στον 20ο αιώνα» και υπενθύμισε πως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η Ν.Δ..

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ. θα κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές και πως σύντομα η Ν.Δ. θα αποκτήσει δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας «θα αισθανόταν πολύ άβολα» αν είχε απέναντί του στη Βουλή τον ίδιο.