Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε στην αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας

Στην ανάγκη έναρξης ενός νέου δημιουργικού κύκλου ανασυγκρότησης στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του 10ου συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Metropolitan Expo.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «νέα μεταπολίτευση με κεντρική δύναμη ξανά τη Ν.Δ.» και επεσήμανε ότι «φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα που ασφυκτιά». Όπως υπογράμμισε, «μέσα στη θύελλα της μνημονιακής πραγματικότητας, ένα κόμμα άντεξε μόνο. Γιατί είχε ρίζες. Γιατί υπηρετεί αξίες. Η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, τόνισε ότι για εκείνον δεν υπάρχουν «Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί» και πρόσθεσε ότι οδηγός του είναι η αξιοκρατία. Διαμήνυσε επίσης ότι «κακές πρακτικές του παρελθόντος» όπως «παραγοντισμοί και φέουδα» δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «τυχοδιωκτισμό και η ανικανότητα της “πρώτη φορά Αριστερά”». «Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε στην αριστερά το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας», υπογράμμισε.

«Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Xτίζουμε την Ελλάδα του 2021, την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι η πολιτική της υπηρετεί δύο θεμελιώδεις αρχές: ελευθερία και αλληλεγγύη.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες, η οποία, όπως είπε, έχει μόνο δύο άρθρα: «Άρθρο 1. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας».

Συμπλήρωσε επίσης ότι η κυβερνητική πρόταση της Ν.Δ. αφορά την Ελλάδα «της νέας μεταπολίτευσης, του 2021» και περιλαμβάνει «πέντε Άλφα: Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία».

Εξάλλου, τόνισε ότι θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Ν.Δ. που θα βάλει θητεία στον εαυτό του.