Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαι κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Δεν έχω καμία σχέση με το νεοφιλελευθερισμό

Την εκτίμηση ότι το 60% των ψηφοφόρων στις εκλογές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε υπέρ της ανανέωσης και της αλλαγής σελίδας εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επανέλαβε ότι είναι αναστρέψιμη η διαφορά, αναφερόμενος στο προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε ότι οι τρεις υποψηφιότητες πλην του κ. Μεϊμαράκη ήταν προς την κατεύθυνση της «αλλαγής σελίδας».

Αναφέρθηκε δε στη στήριξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του αν και, όπως είπε, προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Συμπλήρωσε πάντως ότι συμφωνούν στα περισσότερα ζητήματα.

«Ψήφισαν πολλοί πολίτες που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της Ν.Δ., αυτό αποτελεί κατάκτηση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για αίτημα «να κινηθεί η Ν.Δ. προς τον μεσαίο και κεντρώο χώρο», σχολιάζοντας την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές.

Εκτίμησε επίσης ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει μία αντίληψη σταθερότητας, χωρίς διάθεση για πολλές αλλαγές.

Ερωτηθείς γιατί θα έπρεπε να τον προτιμήσουν οι ψηφοφόροι, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει την ικανότητα να ανανεώσει και να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία και να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και να κυβερνήσει αποτελεσματικά.

«Είμαι κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Δεν έχω καμία σχέση με το νεοφιλελευθερισμό. Αισθάνομαι ότι εκφράζω ολόκληρη τη Ν.Δ.», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι έκανε έναν αγώνα «μόνος μου χωρίς τη στήριξη κανενός».

Αποκάλυψε επίσης ότι στην ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης θα ταχθεί υπέρ.