Κυρ. Μητσοτάκης: Εγώ ονειρεύομαι τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του FAX

Την ανάγκη ανανέωσης της ΝΔ θέτει ως βασικό δίλημμα για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μπορώ να ανανεώσω την ΝΔ πιο ουσιαστικά και αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία, παρόλο που και αυτή παίζει ρόλο» είπε στον ΣΚΑΪ.

Και προσθεσε: «Εγώ ονειρεύομαι τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του FAX».

Χωρίς να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως ακόμη και εάν ηττηθεί την Κυριακή θα παραμείνει «στρατιώτης της παράταξης».

Ωστόσο, σημείωσε πως ο ίδιος νιώθει σίγουρος για το αποτέλεσμα της Κυριακής και πως μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

«Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος πολιτικός, νοιάζομαι για το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη για τις ιδεολογικές διαφορές και την «εφαρμοσμένη πολιτική» που έχει διατυπώσει ο συνυποψήφιός του.

Για το θέμα των απολύσεων ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κλήθηκε να υλοποιήσει μια συμφωνημένη πολιτική, σημείωσε ωστόσο χαρακτηριστικά: «Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις υπηρεσίες των γιατρών ή των καθαριστριών, θα επιλέξω αυτές των γιατρών».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει, καθώς το χαρακτήρισε ως το «αποτέλεσμα των ολέθριων πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής τονίζοντας πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη «στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».