Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές για να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης

Εκλογές για να φύγει “η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης”, ζήτησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και υποσχέθηκε ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής και θα μειώσει τους φόρους.

Στην αγόρευσή του εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον “κατά συρροή ψεύτη” και θυμίζοντας παλαιότερες υποσχέσεις του. Ακολούθως υποστήριξε ότι τα μέτρα που ψηφίζει η Βουλή είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων και της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης που αύξησαν τον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. “Αποδόμησε” το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σε εννέα σημεία. Κλείνοντας την ομιλία του επιχειρηματολόγησε για το αίτημά του για εκλογές και σημείωσε ότι “οι εκλογές θα έχουν κόστος αλλά θα είναι μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία αποστροφή του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ “ότι σε αυτή την χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας”, λέγοντας ότι είναι οξύμωρο ο “κατά συρροήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας”.

Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν είπε ότι “υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας”.

“Δεν είσαστε αριστερός, οπορτουνιστής είστε που κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην καρέκλα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: “Υπάρχουν δύο ειδών υπουργοί σε αυτή την κυβέρνηση, οι δήθεν ιδεολόγοι και οι οπορτουνιστές της εξουσίας και ο κ. Τσίπρας τα συνδυάζει και τα δύο”. Κατηγόρησε δε τον Γιώργο Κατρούγκαλο για “αμοραλισμό του αισχίστου είδους”, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον μέτρων που τώρα εισηγείται.

“Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα είναι ο λογαριασμός της δικής σας καθυστέρησης, ανικανότητας και αναξιοπιστίας”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι “στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε κανένα αίτημα μείωσης των κύριων συντάξεων, αλλά μόνο των επικουρικών”.

Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της φορολογίας και μείωση των κρατικών δαπανών, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι αντίθετα, το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση αυξάνει φόρους και εισφορές, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

To νομοθέτημα είναι επιτομή της ανικανότητάς σας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και υποστήριξε ότι “χρειαστήκατε εννέα μήνες για να φέρετε αυτό τον αχταρμά”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σε εννέα σημεία. Το νομοσχέδιο είπε:

– Μειώνει τις συντάξεις όσων βγουν στην σύνταξη από εδώ και στο εξής, ενώ οι υφιστάμενες συντάξεις προστατεύονται μέχρι το 2018

– Το νομοσχέδιο εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

– Με το νομοσχέδιο εμπαίζετε τους αγρότες. Καταργείτε τον ΟΓΑ και φορολογείτε και τις ενισχύσεις.

– Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων

– Κόβει το αφορολόγητο για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας, είπε.

– Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους και εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους

– Φορτώνετε στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο

– Αυξάνετε την φορολόγηση κατά 12% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνετε την φορολόγηση σε συνθήκες ασφυξίας

– Αυξάνετε τον φόρο στα μερίσματα, αποτελεί κίνητρο για φορολογική μετανάστευση

“Η κυβέρνηση τα κάνει αυτά για να πετύχει τί; Μήπως είναι η τελευταία παρέμβαση; Δυστυχώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι βέβαιο ότι οι θυσίες των πολιτών θα είναι χωρίς αντίκρισμα”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ερώτημα για τις ευθύνες της ΝΔ, είπε ότι η ΝΔ με τις δικές της πολιτικές όταν ήταν κυβέρνηση έδωσε χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα. Θύμισε ότι ο ίδιος είχε κάνει αυτοκριτική αναγνωρίζοντας ότι θα έπρεπε όταν ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα του να είναι πιο τολμηρό.

Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα οφείλονται αποκλειστικά στη δική σας ανικανότητα, χωρίς να δίνετε καμία προοπτική βιωσιμότητας και σύντομα θα χρειαστούν νέα μέτρα για να καλύψετε τις τρύπες που δημιουργούνται.

Στο τέλος του δρόμου υπάρχει η απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης προς όφελος των φοροδιαφυγάδων και της κομματικής νομενκλατούρας.

“Η ατμόσφαιρα στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαριά, επικρατεί απαισιοδοξία και απόγνωση, ενώ η κυβέρνηση κάθε μέρα επιφυλάσσει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις. Δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι εισπράττουν παντού απογοήτευση και κοιτούν πως θα φύγουν από την Ελλάδα” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας ανέφερε: “Ναι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει άλλη πρόταση, υπάρχει ελπίδα. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά είναι ο δρόμος της αλήθειας, μία συμφωνία αλήθειας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις πολιτικών και κοινωνίας που είναι το πρόβλημα της αξιοπιστίας. Η χώρα πρέπει να δημιουργήσει πλούτο και να μην αναδιανέμει την φτώχεια. Το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που επιλέγετε δεν θα οδηγήσει ποτέ σε βιώσιμη ανάπτυξη. Τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές θα καταστούν υποχρεωτικά. Δυστυχώς, για την εξέλιξη αυτή υπάρχει ευθύνη και από τους δανειστές γιατί αποδέχονται ένα πακέτο φοροεπιδρομών που ξέρουν ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα, γι αυτό και ζητούν επιπλέον μέτρα ώστε τελικά το σύνολο των μέτρων να φθάσει στα 12 δισ.”.

H NΔ θα μειώσει τους φόρους, θα εφαρμόσει διαφορετικό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής, υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας επανέφερε το αίτημά του για εκλογές λέγοντας “η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι μία κυβέρνηση βουτηγμένη στο ψέμα και στην αναξιοπιστία, ότι το σκίσιμο των μνημονίων ήταν η πιο χυδαία εξαπάτηση. Έχουν περάσει τέσσερις εβδομάδες από τότε που ζήτησα να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Το έκανα με μεγάλη περίσκεψη. Είμαι πολιτικός που ανέκαθεν επιδίωκε τη σύνθεση και τη συναίνεση. Είναι όμως πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία συναίνεση. Ο κ. Τσίπρας επενδύει στον διχασμό, τροφοδοτεί την οργή γιατί δεν αντέχει την αντιπαράθεση των επιχειρημάτων. Ας τελειώνουμε με την πιο επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά”.

Τέλος ζήτησε εκλογές για να αποφασίσουν οι πολίτες για την χώρα τους. Είπε ότι έχουν κόστος οι εκλογές αλλά είναι μικρότερο από τον όλεθρο που προκαλεί η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.