Κυρ. Μητσοτάκης: Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις

Βασικός στόχος της ΝΔ είναι η κοινωνική συνοχή επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που πέρασαν χθες από τη Βουλή.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. « Όταν χρειάζεται να βοηθήσεις, ποτέ δεν ζητάς πολιτική ή κομματική ταυτότητα. Προσφέρεις το ίδιο σε όλους όσοι έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «η ανάπτυξη της αλληλεγγύης στις μέρες μας, απαιτεί τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντικών οργανώσεων, του επιχειρηματικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μία μέρα ντροπής για το Κοινοβούλιο και την Πατρίδα μας. « Η πλειοψηφία που αποτελείται από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφάσισε ένα πακέτο πολύ σκληρών μέτρων που οδηγούν τη χώρα σε διαρκή ύφεση και αδιέξοδα?

Αυτή η πολιτική στραγγαλίζει την οικονομία και φτωχοποιεί τους πολίτες. Η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο. Η διάλυση της μεσαίας τάξης καταστρέφει κάθε ελπίδα ανθρώπινης ζωής και για τους πιο αδύναμους. Θα αυξηθούν οι συνάνθρωποί μας που θα περιέλθουν σε αδυναμία να ανταποκριθούν και στα στοιχειώδη της ανθρώπινης διαβίωσης» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, αξιοποιώντας επιστήμονες και στελέχη της κοινωνίας και της αγοράς, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη στο σχέδιό θα περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχε ξεκινήσει το 2014 καθώς και η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών.