Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να μην επιτρέψει σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο

Να μην επιτρέψει σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο κάλεσε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τα αρμόδια υπουργεία να εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής εξετάσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν εντοπιστεί με πλαστά πτυχία.

«Ελπίζω η κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Όπως είπε κάτι τέτοιο συνιστά πρόκληση για τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν με το σπαθί τους μια θέση στην αγορά εργασίας, για τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι, αλλά και για τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο.

«Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους δημοσίους υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε. Αποτέλεσμα της δουλειάς μας ήταν να αναδειχθεί το θέμα των 2.000 τίτλων σπουδών “υποτιθεμένων” αριστούχων, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό στο Δημόσιο», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καταλήξει: «Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό».