Κυρ. Μητσοτάκης: Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου από το υπουργείο έχει και ταξικο πρόσημο

Έντονες επικρίσεις κατά του υπουργείου Παιδείας διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας το πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

Επισκεπτόμενος το πρωί το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε δήλωσή του, αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τις δασκάλες για το πολύτιμο έργο τους, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα ενισχύσει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικο πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδια» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα αυτών των σχολείων, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιοτητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας, τις οποίες και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες από εδώ και στο εξης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί από τους δασκάλους για το πώς βιώνουν τα παιδιά το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης, καθώς και ποια θα είναι τα μαθήματα που θα σταματήσουν να διδάσκονται με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, ενώ τόνισε πως όταν είχε δει το πρόγραμμα αυτό είχε εντυπωσιαστεί από την καινοτομία.

«Προβληματίζομαι όταν μια δημιουργική πρωτοβουλία δεν αντιμετωπίζεται με το πρίσμα αυτό. Αξιολογήθηκε ποτέ για να ανασταλεί ή να περικοπει η λειτουργία του;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, με τους δασκάλους να απαντούν αρνητικά και να ανεφέρονται στο ζήτημα του ωραρίου, το οποίο, όπως είπαν, θα δημιουργήσει πλέον πρόβλημα στους περισσότερους εργαζόμενους γονείς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε, επίσης, να μάθει και για την ποιότητα των βιβλίων, αλλά και για το αν οι δάσκαλοι αξιολογούν και αυτοί τα βιβλία.

«Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά. Δεν θέλω να γυρίσουμε έπειτα από 15 χρόνια και να πούμε χάσαμε μια γενιά παιδιών. Είναι λάθος να καταργουμε τέτοιες επενδύσεις στην παιδεία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πριν αναχωρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε ένα τμήμα της 3ης δημοτικού και παρακίνησε τους μαθητές να ασχολούνται με τα ταλέντα τους.