Κυρ. Μητσοτάκης: Καλώ την Κυβέρνηση να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης

«Να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης», καθώς και «να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών», ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τρίτη συναντήθηκε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

«Συναντήθηκα σήμερα, για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Άκουσα ξανά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού. Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της Αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται», σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ., μετά από τη συνάντηση.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση «αυξάνει τον κρατικό παρεμβατισμό, χωρίς, όμως, να ασχολείται – και πολύ περισσότερο να επιλύει – τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σχέδιο με έξι άξονες θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν, ειδικά την Αυτοδιοίκηση του Α’ βαθμού, φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Όπως εξήγησε, σε αυτούς τους άξονες περιλαμβάνονται η διεύρυνση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης.

«Καλώ την Κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.