Κυρ. Μητσοτάκης: O κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί γιατί απέτυχε

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει, μετά από την επίμαχη αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιβεβλημένη την παραίτηση του Γ. Μουζάλα, ο οποίος -όπως είπε- προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. «Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας πως «ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, χρεώνοντάς της τεράστια ανεπάρκεια, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποιήση και τη δημιουργία hot spot και την άρνησή της να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες.

«Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες πρόσφυγες να πάνε εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στη συνέχεια την κυβέρνηση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε κλειστές δομές. «Υπάρχει συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα την ξεπέρασε τελείως. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο» είπε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτησεις που του είχε θέσει η Ν.Δ. στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

«Ζητήσαμε συγκεκριμένο μηχανισμό που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του προβλήματος. Ειμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις αύριο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διχασμός στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας» κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ..